Dan Tudorache, întrebare pentru Clotilde Armand: Pe când un seminar și despre criza prin care trec oamenii din Sectorul 1?

Clotilde Armand se laudă cu participarea la un seminar despre situația din Ucraina.

Dan Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1 din București, continuă seria comentariilor critice dar în același timp ironice la adresa lui Clotilde Armand, actualul edil al celui mai mare sector din Capitală. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Dan Tudorache comentează modul în care Clotilde Armand își prezintă demersurile făcute în ceea ce privește criza din Ucraina și sprijinirea refugiaților ucraineni.

„Mesdames et Messieurs, voila! Am plăcerea să v-o prezint astăzi pe cea mai bună expertă în gestionarea crizelor, de orice fel, Madamarmand. Acum, că și-a făcut debutul și pe scena internațională, am și eu o întrebare: pe când un seminar și despre criza prin care trec oamenii din Sectorul 1? Weekend plăcut și liniștit să avem!”, este mesajul adresat de Dan Tudorache. 

Fostul primar a prezentat postarea lui Clotilde Armand, în care aceasta se laudă cu participarea la un seminar organizat de Institutul Francez din România despre situația din Ucraina.

„Am participat astăzi la un seminar organizat de Institutul Francez din România despre situația din #Ucraina. Autoritățile locale române, franceze și cele din Rep. Moldova au căutat soluții și au discutat despre cum vom putea gestiona mai bine această criză umanitară. #StandWithUkraine️”, a fost mesajul lui Clotilde Armand.

Aceasta nu a oferit însă mai multe informații legate de soluțiile care s-au identificat și se vor pune în practică pentru gestionarea crizei umanitare. Dacă situația cetățenilor ucraineni refugiați este în atenția, cel puțin teoretică, a lui Clotilde Armand, se pare că aceasta nu este la fel de interesată de problemele locuitorilor din Sectorul 1, dacă ținem cont de postările de pe pagina personală de Facebook.

Clotilde Armand, criticată pe Facebook de Dan Tudorache

Fostul primar Dan Tudorache nu a scăpat ocazia să o ironizeze și să o critice pe Facebook pe Clotilde Armand, pe care o numește plastic, „Madama Gunoaielor”, aluzie la problemele grave care există la nivelul sectorului în ceea ce privește depozitarea deșeurilor.

„Copiii chiar nu spun lucruri trăsnite! Aflată în vizită de lucru la Liceul Jean Monnet, Madama Gunoaielor a fost întâmpinată cu „fluierături” de elevii care învață aici. Copiii i-au reproșat, printre altele, mizeria din sector, înmulțirea șobolanilor și pericolele la care sunt expuși zilnic, când merg pe străzile Sectorului 1. Lucruri pe care le constatăm cu amărăciune cu toții. Ca și alt personaj de tristă amintire, Madamarmand s-a rezumat să arunce printre dinți un „Huligani!”, după care și-a continuat vizita. Doar că „huliganii” vor avea, mulți dintre ei, drept de vot la următoarele alegeri”, a scris Dan Tudorache pe pagina de Facebook, luna trecută.

„De la primăria „de sticlă”, la primăria ușilor închise și a accesului pe bază de cartelă, în doar un an și jumătate de mandat. Încă o mare realizare a Madamei Gunoaielor!”, este un alt comentariu critic la adresa lui Clotilde Armand.

„Un an a durat, în timpul mandatului meu, construirea celor două bazine de înot semiolimpice, la Școlile Gimnaziale „Sfântul Nicolae” și nr. 178. De peste un an, mai exact de 15 luni, Madama Gunoaielor nu a reușit să le pună la dispoziția copiilor din Sectorul 1, mai exact să le racordeze la utilități. De-asta spun că realizările primarului validat sunt intrate la apă sau duse pe apa Sâmbetei”, a mai explicat Dan Tudorache pe pagina de Facebook.

Dan Tudorache „laudă ultima realizare” a primarului Clotilde Armand