Ministrul Justiţiei anunță un proiect privind înfiinţarea a 8 centre pentru tratarea dependenţilor de droguri

Potrivit ministrului, în condițiile în care drogurile sunt accesibile, tratamentul pentru dependenţă este scump şi greu de accesat

Alina Gorghiu / Foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că susţine un proiect care prevede înfiinţarea a opt centre în care să fie tratate persoanele dependente de droguri, potrivit g4media.ro.

Ministrul arătă că, în contextul în care drogurile sunt accesibile, tratamentul pentru dependenţă este scump şi greu de accesat.

”Minorii traficanţi sunt şi ei, ca orice persoană, anchetată, depinde de tipul de droguri pe care îl comercializează. Problema cu minorii este nu cea de trafic, ci de consum şi nu avem infrastructură să avem grijă de ei. Ştiţi câte familii trăiesc drama aceasta a copilului consumator, dependent de droguri, fără să aibă posibilitatea să se ajute cu statul?”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a anunţat, în acest context, că există un proiect care prevede înfiinţarea a opt centre de dezintoxicare, fie de către stat, fie în parteneriat cu firme private sau pe fonduri europene. ”Astăzi, drogurile sunt ieftine şi super-accesibile, le găseşti la orice colţ đe stradă, dar, din păcate, să tratezi dependenţa aia nu ai unde şi costă şi foarte scump, dacă găseşti loc de cazare”, a argumentat Alina Gorghiu. O femeie din Roman a refuzat asistenţa medicală, născând acasă