Pelerinajul Sf. Dimitrie se va desfășura într-un mod inedit față de cum sunt obișnuiți credincioșii, mai ales că în acest an este interzisă participarea pelerinilor care nu locuiesc în București. Aceștia vor trebui să respecte măsurile impuse de autorități, iar potrivit premierului Orban, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență este cel care a luat măsurile necesare pentru împiedicarea răspândirii virusului, iar Patriarhia s-a ocupat de regulile de protecție sanitară necesare celor trei zile de pelerinaj.

 „Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să ia toate măsurile care se impun, astfel încât să prevenim orice situaţie care să crească riscul de răspândire a virusului. Mesajul este să evite orice deplasare nenecesară, să evite orice zonă aglomerată, să evite să interacţioneze cu orice persoană de aproape, să poarte mască în permanenţă, să respecte normele de igienă, pentru că asta este cea mai sigură formă de stopare a creşterii numărului de infectări”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă la Timişoara.

Nu își doresc repetarea situației de la Iași

„Sigur că apreciez dorinţa de a respecta regulile de protecţie sanitară. Specialiştii vor face o evaluare şi vor formula propriul punct de vedere şi sper să se ajungă la o formă de înţelegere, o formă de acord. Sigur pelerinajul de Sfântul Dimitrie e legat de Bucureşti, nu este un pelerinaj similiar cu pelerinajul de la Sfânta Parascheva, în care 85% din pelerini sunt veniţi din ţară la Sfânta Parascheva. La Sfântul Dimitrie două treimi din cei care participă la slujbă sunt bucureşteni. Vom face o analiză şi când specialiştii vor prezenta un punct de vedere îl vom anunţa”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat ce opinie are că Patriarhia Română a anunţat deja regulile de protecţie sanitară pentru cele 3 zile la pelerinajul de Sfântul Dimitrie.

Reamintim că la pelerinajul Sf. Cuvioase Parascheva, un grup de persoane au vociferat și bruscat cordonul de jandarmi, forțând astfel autoritățile locale să dea „liber” tuturor celor prezenți în curtea Mitropoliei din Iași să ajungă la zona unde se afla racla, deși, și acolo, sub incidența Hot. 47/5.10.2020 nu era permisă participarea persoanelor din afara localității.

Citește și: Reset vrea anularea pelerinajului de la București

#News