Cu zile pline, în care numărul de noi cazuri de infectări cu Covid a trecut de „borna” 5.000, dar și cu patru județe care au coeficientul de infectare cumulat în ultimele 14 zile de peste 3 la mia de locuitori (București 3,35, Alba cu 3,67, Cluj cu 3,33 și Harghita cu 3,28) și alte două care sunt foarte aproape de acest indice (Sălaj, cu 2,93 și Timiș, cu 2,8), premierul Orban ia în calcul o eventuală decizie privind restricționarea circulației pe timp de noapte.

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege și prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depășirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localități importante, printre care și București, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a răspuns Orban, citat de Agerpres.

În ceea ce privește campania electorală pentru alegerile parlamentare, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de infectări, premierul a precizat că se vor aplica aceleași măsuri ca și la alegerile locale.

Citește și:  O campanie electorală atipică, fără muzică sau mitinguri

În 16 martie, în România a fost decretată starea de urgență, pentru 30 de zile, prelungită cu aceeași perioadă. Din 15 mai, România se află într-o continuă stare de alertă, perioadă în care au fost impuse restricții, care de-a lungul vremii au fost modificate, în funcție de evoluția epidemiologică de la fiecare „prelungire” a stării.

De altfel, Franța a extins restricțiile, carantinarea de noapte, de la Paris la o serie de orașe, asta în contextul răspândirii tot mai mari a infectării. Astfel, în intervalul orar 21-6 sunt interzise deplasările în oraș.

Citește și: Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile

#News