Foto: Facebook

Comediantul Mugur Mihăescu , „Leana” lui Costel, a răspuns provocării lansate de premierul Florin Cîțu, cu privire la „conținutul” vaccinului anti-Covid. Răspunsul, unul în stilul ironic, a bifat câteva dintre problemele cu care s-au confruntat românii: șomaj, sărăcie, școală online sau morții din spitale. Dar cu siguranță pandemia a avut câteva dintre aceste „reacții adverse” și în alte țări, nu doar la noi.

„Răspund provocării premierului Cîțu lansate astăzi. Ce conține vaccinul pentru mine? Vaccinul pentru mine conține 200.000 de locuri de muncă șterse cu buretele, într-o seară, un milion de oameni aruncați în sărăcie. Vaccinul pentru mine conține cenzura celor care au îndrăznit să critice celebrele ordonanțe de urgență. Vaccinul pentru mine conține oamenii arși în spitale și pentru care nu a răspuns nimeni,  reacțiile aberante și ordonanțele aberante prin care puteai fi săltat de pe stradă, la o simplă suspiciune că strănuți”, a spus Mihăescu într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Școala online, sursă de alienare

De asemenea, a reamintit de școala online, pe care o consideră ca o sursă de alienare. „Conține o generație întreagă de elevi care au fost puțin alienați în mediul online, într-o școală, care numai școală nu este. Vaccinul pentru mine conține orice, în afară de uitare. Mai conține și 70% dintre oameni care nu au ieșit la vot pentru că nu au cu cine să voteze, pentru că de 30 de ani, indivizii care ne conduc sunt la fel de buni și de meritocraț”, a mai spus comediantul.

 La rândul său, Mihăescu a lansat o provocare pentru cei care au ales să nu aleagă. „Vaccinul pentru mine conține toate astea. Și vă lansez și vouă provocarea, cei 70%  din mediul online, care nu ați votat, să spuneți ce conține vaccinul pentru voi.  Ah, și mai conține și câteva sute de milioane de măști neconforme, care ne-au protejat”,  a mai spus Mihăescu, care a adăugat că pe cei care l-au înjurat, îi provoacă  să îl înjure, în continuare.

Citește și:  Mugur Mihăescu, de la Leana lui Costel, la formator de opinie