Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat Hotărârea prin care se prelungește stare de alertă cu 30 de zile, de la 15 octombrie. Aceasta include, printre altele, măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de noul coronavirus, în contextul epidemiologic actual, precum și lista țărilor de risc pentru care se aplică restricții la sosirea în România. Totodată, este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, interioare și exterioare, acolo unde rata de infectare este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

Deși în plin sezon al nunților și botezurilor, aceste evenimentele private, precum și mesele festive atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

Declarații de presă susținute de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat #NeluTataru #RaedArafat #PalatulVictoria

Declarații de presă susținute de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat#NeluTataru #RaedArafat #PalatulVictoria

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 13 octombrie 2020

„Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

În 16 martie, în România a fost decretată starea de urgență, pentru 30 de zile, prelungită cu aceeași perioadă. Din 15 mai, România se află într-o continuă stare de alertă, perioadă în care au fost impuse restricții, care de-a lungul vremii au fost modificate, în funcție de evoluția epidemiologică de la fiecare „prelungire” a stării.

Citește și: Iohannis avertizează: „Ne confruntăm cu o transmitere comunitare accentuată”

#News