Judecătoria Câmpina a decis, marți – 13 octombrie, invalidarea mandatului de primar al lui Bogdan Davidescu, primarul reales al comunei Șotrile. Până aici, nimic „nelalocul” lui. Doar că Davidescu are în spate „tinichele” grele – o condamnare definitivă, cu suspendare, pentru pornografie infantilă. Davidescu a candidat ca independent și a fost ales cu 41,22 dintre voturi.

„Invalidează alegerea în funcţia de primar al comunei Şotrile, jud. Prahova, a domnului DAVIDESCU DANIEL BOGDAN. Încheierea se va comunica de îndată Prefectului Judeţului Prahova şi Secretarului General al Comunei Şotrile pentru aducerea la cunoştinţă publică, prin afişare în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel, ce se depune la prezenta instanţă, în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică. Pronunţată astăzi, 13.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Încheiere finală (dezinvestire)  113/2020  13.10.2020”, conform portalului instanţelor de judecată, citează adevărul.ro.

 Invalidarea alegerii primarului se poate pronunța în cazul în care se constata, potrivit legii privind alegerea autorităților administrației publice locale, încălcarea condițiilor de eligibilitate sau dacă alegerea acestuia s-a făcut prin fraudă electorală.

Citește și: Primarul „educator prin umilire”, rămas fără mandat

#News