Viorica Dăncilă (captură video Digi 24)

Fostul  premier al României, Viorica Dăncilă a stat până de curând într-un con de umbră. Asta pentru că a fost persoana care în numai două luni a pierdut aproape tot din ceea ce însemna poziții politice, de la căderea Guvernului, prin moțiunea de cenzură din 10 octombrie 2019, la șefia partidului, ca urmare a scorului cel mai mic obținut de PSD la prezidențiale. De altfel, săptămâna trecută i s-a scurs printre degete și Organizația de femei, pe care a „câștigat-o” președintele CJ Botoșani, Doina Fedorovici.

Dacă se gândea careva că Viorica Dăncilă și-a pus cariera politică „în cui”, iată că de câteva zile ține „prima pagină”, aceasta pregătindu-se intens pentru o nouă candidatură, de data aceasta la alegerile parlamentare, pentru care conducerea partidului i-a promis un loc pe lista pentru Senat.

Aflată în Studioul Politic de la Digi 24, Viorica Dăncilă a declarat că nu are ce să își reproșeze legat de greșelile gramaticale pe care le-a avut cât a fost premier și șef de partid, mai mult, a afirmat că mereu s-a simțit „vânată” din acest punct de vedere.

Aceasta a arătat „cu degetul” în curtea celorlați lideri politici, despre care a spus că au inventat cuvinte. Exemplu oferit fiind giroscopul lui Klaus Iohannis, dar care există în Dicționarul Limbii Române. Termenul a fost folosit de Iohannis într-o conferință de presă în luna august, când a fost întrebat de un jurnalist de ce a girat racolările de membri PSD făcute de PNL.

Citește și: Dăncilă a scăpat, în sfârșit, de sindromul Stockholm. Farmecele lui Dragnea nu mai au putere

#News