La un an de la „începutul sfârșitului”, în care funcțiile i-au picat precum piesele unui domino, întâi cea de premier – unde a fost prima femeie pe această poziție, apoi cea de șef de partid, după ce a pierdut la prezidențiale, iar săptămâna trecută, chiar și Organizația de femei, social democrata Viorica Dăncilă vrea să o ia de la capăt. Se scutură de praful trecutului și vizează un mandat de senator.

Într-un interviu acordat Observatorului de la Antena 1, Viorica Dăncilă a făcut câteva precizări în legătură sabotajul la care a pus umărul chiar persoana care a propulsat-o în „prima linie”, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă

„Este trist că spun acest lucru, dar au fost. Nu vorbesc de Anca Alexandrescu, vorbesc în general. Am avut informaţia că de fapt anumite lucruri negative care se aduceau în atenţia opiniei publice erau susţinute din interiorul partidului. Şi Liviu Dragnea a susţinut o astfel de ştire”, a spus Viorica Dăncilă.

„Debarcată” chiar de partenerul de guvernare

Pentru fostul premier, cădere Guvernului său, în urmă cu un an, a fost un șoc, aceasta arătându-se marcată de trădare de care a avut parte, inclusiv din partea fostului partener de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu.   

„ Nu mă aşteptam să treacă moţiunea de cenzură. După calculul numeric trebuia să ducem mandatul până la sfârşit”, a spus Dăncilă.

Un an pentru familie

Anul care a trecut de la momentul moțiunii a fost pentru Viorica Dăncilă unul în care și-a analizat perioada în care a fost premier, dar și unul pe care și l-a dedicat familiei. „Un an în care efectiv am stat lângă familie. Am analizat modul în care am acţionat în cei aproape 2 ani, un an şi zece luni în care am fost premierul României”, a mai spus Dăncilă.

Acum, fostul premier îşi pregăteşte revenirea în politică. Vioricăi Dăncilă i s-a promis un loc în Senatul României.

Citește și: Viorica Dăncilă a pierdut și ultima redută în PSD

#News