Preluare Facebook, Gabriela Firea

Pentru evoluția epidemiologică și criza economică ce a venit „la pachet”, dar și o posibilă carantinare, chiar și punctual, unde rata de infectare o va cere, au fost găsite explicații. Acestea au fost făcute publice, într-o postare pe Facebook, de către fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, cea care a și anunțat care sunt „vinovații” a tot ce se întâmplă în România: „credința, cultura și Horeca”.

„Cum am ajuns aici? Cum e posibilă o astfel de imagine care ne dă fiori? Rapid și relativ simplu. Întai și-au pus în funcții oameni cu BAC-ul dat după doctorat, sau care au falsificat până și diploma de BAC, apoi au îndatorat țara cu împrumuturi uriașe la dobânzi împovărătoare, ulterior au înșurubat politruci la conducerea DSP-urilor care au ținut în hold mii de români disperați zile în șir.

Au furat prin afacerea Unifarm, au băut și mâncat în birouri și restaurante fără nicio protecție, au dat frâu liber comandanților acțiunii să răspândească panică în populație, au înființat un grup de comunicare strategică a haosului, au blocat orice inițiativă locală de testare și limitare a răspândirii virusului, au deschid școlile ca să arate că se pot organiza alegeri locale”, a scris fostul edil.

Vinovații fără vină

„Pe urma au găsit vinovații: credința, cultura și Horeca. Și pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, i s-a spus abrupt și înfricoșător: carantinare! Dacă nu vă încuiați singuri în casă, vă carantinăm noi!

Asta se întâmplă când națiunea e îngenunchiată prin lovirea ei în cele mai profunde fibre: credința și cultura”, a mai scris Gabriela Firea.

Aceasta și-a încheiat postarea cu un citat din Petre Țutea. „Mă mișc între Dumnezeu și neamul din care fac parte. În afara de acești termeni, nu văd nimic semnificativ între cer și pământ”.

Citește și: Primarul Pandele cere BOR să permită aducerea raclei Sf. Parascheva la Voluntari

#News