Moise Guran

În viața lui Moise Guran, evenimentele escaladează cu o viteză impresionantă. Dacă până ieri, acesta se bătea cu pumnii în pieptul de jurnalist că nu va lua bani de la USR-Plus și c-o fi, c-o păți, că mai vedem dacă bate palma cu aceștia, iată că acum, nu numai că s-a înscris în partidul mai devreme menționat, însă se și visează pe cai mari, direct la Palatul Cotroceni, purtând sacoul prezidențial al lui Klaus Iohannis.

„Dacă mi se propune, voi candida și la alegerile prezidențiale. Știu că tocmai le-am ratat, dar asta e, odată la cinci ani”, a declarat acesta în ședința USR de miercuri seară.

Cu toate astea, a declarat că nu, nu va candida la alegerile locale pentru primării, preferând s-o ia încet și momentan să se implice în campania electorală din umbră, luându-și mantia de om plin de idei bune, mai pe șleau, devenind coordonator de campanie pentru cei de la USR-Plus.

„Nu am această intenție, să candidez la locale, deși intenționez să mă implic activ în campania electorală pentru București, poate și pentru alte orașe. Am idei legate de București, ca jurnalist m-am documentat și am mers în multe locuri, și trăiesc în acest oraș. Pe de altă parte, cred, însă, că competențele mele sunt legate, mai degrabă, de administrația centrală decât de cea locală și că ideile și specializarea mea a mers mai mult către zona macroeconomică decât cea locală”, a ținut Guran să menționeze.

Tot în cadrul aceleiași ședințe, fostul jurnalist, Moise Guran a adăugat că nu numai că nu dorește să candideze la locale, ci nici la parlamentare, întrucât rolul unui parlamentar i se pare plictisitor. Ce-i drept, aici îi dăm dreptate, în Parlament i s-ar putea pierde urma, fiind cu totul altceva să devii președintele unei națiuni și să apari peste câțiva ani în manualele de istorie, mai la coadă, așa.

„Nu este ceea ce mi-am dorit în viață (un post de parlamentar – n.r). Am considerat întotdeauna că activitatea parlamentară este extrem de plictisitoare, de aceea nu am fost niciodată reporter pe politic. Voi candida dacă mi se propune și se consideră că asta trebuie să fac eu, dar scopul meu e să fiu implicat în toate discuțiile și negocierile care se poartă despre cum țara va fi reformata. Că va fi în calitate de parlamentar, nu am niciun fel de problemă. Sunt all in, cum se spune, nu am renunțat la meseria de jurnalist pentru a veni cu jumătăți de măsură, am intrat în politică”, a concluzionat acesta.

#News