Dan Barna și Dacian Cioloș

USR la negocieri cu Președintele Klaus Iohannis

Începând cu orele 13:30, Uniunea Salvați România (USR) a intrat la rându-i la negocieri cu președintele, după cum se arăta și în programul zilei de astăzi al lui Klaus Iohannis. Întrevederea s-a terminat rapid, la ora 14:05.

Barna și-a dorit la guvernare, dar parcă lasă!

Citește și: Președintele Iohannis se consultă astăzi cu partidele politice

Iată ce declara Barna ieri:

„USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.

Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor.

Citește și: Negocierile cu PSD au venit la pachet cu Ponta

Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern”, a declarat Dan Barna după demiterea premierului Ludovic Orban.

Iată ce a declarat Barna astăzi, după încheierea negocierilor cu Iohannis:

Caz în care nu se ajunge la alegeri anticipate, Dan Barna zicea ieri că și-ar dori la guvernare. O idee ce i-a venit, ce-i drept, un pic mai târziu decât s-ar fi așteptat electoratul, dar pe care acum o dă din colț în colț, lăsând loc de interpretări. Așadar, cu Dacian Cioloș ca propunere, cel mai important lucru pentru Barna se pare că este alegerea primarilor în două tururi, indiferent cine ar deveni premier și în ce condiții. De asemenea, acesta pune mare preț pe alegerile anticipate.

„I-am transmis președintelui poziția USR, declarată timp de doi ani de zile – alegerile anticipate sunt soluția morală, etică, corectă și necesară pentru România. Vom susține scenariul alegerilor anticipate. Dacă acest proiect al anticipatelor nu se va materializa, i-am solicitat președintelui ca indiferent de premierul pe care-l va desemna să se asigure că acesta va avea în programul de guvernare asumat ca punct unu alegerea primarilor în două tururi, ordonanță de urgență. Este o solicitare foarte clară. Iar a doua solicitare este ca USR să facă efectiv parte din propunerile de guvern care s-ar realiza dacă nu vom avea anticipate, tocmai pentru a ne asigura că acest obiectiv va fi realitate , a spus Barna, după consultările de la Cotroceni.

Următorii pe lista de negocieri sunt cei de la UDMR. Vă vom ține la curent cu desfășurarea evenimentelor!

Citește și: Kelemen Hunor visează alianțe după cum bate vântul

#News

Foto