Google Maps, serviciul online dezvoltat de către compania americană Google, se va ocupa și cu numărătoarea cazurilor de infecții cu coronavirus. Cu alte cuvinte, va afișa câte cazuri de coronavirus sunt într-o anumită zonă geografică, pe parcursul acestei săptămâni.

Deși este specializat în cartografierea online a globului pământesc și permite vizualizarea de hărți, Google Maps îmbină geografia cu medicina și se conformează anului 2020. Numără, calculează și te înștiințează.

Mulți găsesc obiecte pierdute cu ajutorul aplicației și mulți stabilesc ruta unei călătorii. De data aceasta, Google Maps trece la nivelul următor și te poate ajuta să eviți anumite zone.

M-a amuzat mereu o posibilitate pe care o oferă aplicația, ușor ludică, de altfel: faptul că poți adăuga drumuri sau clădiri noi, ce nu sunt încă reprezentate pe hartă. Acest lucru se realizează prin trasarea cu creionul a drumului inițial inexistent. Ce mai adaugă Google Maps pe hartă? Coronavirusul.

Exact ca în jocul cu persoanjele Pokemon care se ascund, serviciul îți spune unde poți găsi virusul. Informaţiile vor proveni de la Johns Hopkins, New York Times şi Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă în culori, cu o medie pe şapte zile a noilor cazuri la 100.000 de locuitori, într-o anumită zonă. Harta va fi disponibilă în 220 de ţări şi teritorii.

În altă ordine de idei, utilizatorii pot folosi Google Maps pentru a vedea stadiul epidemiei de Covid-19 în zona unde se află, ceea ce poate fi de ajutor dacă boala se va răspândi mai rapid în toamnă şi în iarnă. Și nu ne oprim aici. Dacă alegi Google Maps poți verifica şi dacă există o epidemie în creştere într-o anumită zonă înainte de a stabili itinerariul și a-ți face bagajele pentru călătorie.

Indiferent dacă ai iPhone sau preferi sistemul Android, funcţia va fi disponibilă începând cu această săptămână.

Citește și: INEDIT. Cu 20 de genuflexiuni îți poți „cumpăra” un bilet de autobuz, în Cluj

#News