Tarja Turunen va susține două concerte în România, în 2022

Solista finlandeză va susține concerte în București și în Cluj

Foto: Iulia KELT

Cum 2022 pare un an un pic mai sigur, din punct de vedere al concertelor, în raport cu evoluția pandemiei, celebra solistă Tarja Turunen a anunțat că va susține, nu unul, ci două concerte în România, în octombrie 2022.

Primul concert va avea loc în Capitală, la Arenele Romane, în data de 18 octombrie 2022, urmând ca în următoarea zi, Tarja Turunen să le cânte clujenilor, în FORM SPACE.

Biletele se pot achiziționa de pe iabilet.ro și au, în acest moment, următoarele prețuri:

  • București, Arenele Romane: acces general (159 lei, scăzut de la 200 lei), golden circle (197 lei, scăzut de la 230 lei).
  • Cluj Napoca, FORM SPACE: acces general early bird (99 lei, scăzut de la 150 lei). Următoarele 200 de bilete se vor vinde cu 119 lei.

Tarja Turunen, de la Nightwish la cariera solo

Tarja Turunen, soprană lirică, compozitoare, dar și pianistă, s-a născut în data de 17 august 1977, în Finlanda. Cariera muzicală și-a început-o anul 1996, când a pus bazele trupei Nightwish, alături de Tuomas Holopainen și Emppu Vuorinen. Aceasta a cântat alături de Nightwish până în 2005, când a decis să urmeze o carieră solo care s-a dovedit a fi încă un „loz câștigător” pentru artistă.

Unele voci sunt de părere că Nihghtwish ar fi intrat într-un oarecare declin odată cu plecarea Tarjei Turunen, cu toate că trupa a încercat să se reinventeze în repetate rânduri, înlocuind-o pe Tarja Turunen, într-o primă instanță, cu Anette Olzon, ca mai apoi s-o coopteze pe Floor Jansen (2012), cunoscută fanilor pentru activitatea sa în trupa After Forever.

Citește și: Kempes, legenda rock-ului românesc, va concerta în Galați