A venit Sf. Ioan cel Nou la Suceava și nu știu cât de nou este, ținând cont că nu prea mai mișcă. De fapt, nu a mișcat inițial, că s-a decis să fie ținut într-un baldachin special amenajat. Are gusturi orientale și romantice, sfântul. Așa, da!

Bine, mai e și varianta în care erau tânțari. Dar nu e prea cuviincios să ne gândim la țânțari și moaște în aceeași propoziție.

Pe urmă (la fel de imobil), Ioan cel Nou a aterizat în curtea Mănăstirii Sfântul Ioan din Suceava și tot nu s-a agitat prea tare nici aici. Credincioșii și pupăcioșii de moaște înrăiți s-au bucurat foarte mult și au participat cu smerenie la slujbă. Au cântat, s-au rugat, dar, mai ales, au pupat.

După pupături, închinăciuni și rugăciuni, a venit partea interesantă în care sfântul a devenit foarte activ: hop în mașină, la o bine-meritată plimbărică. Știam că, mai nou, fețele bisericești preferă elicopterele, dar Ioan a decis că e mai comod cu mașina. Bine, Ioane.

De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina cu moaștele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi a coborât la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

A avut de mers sfântul, nu glumă. Despre el nu se poate spune că a fost dus la biserică, ci la biserici. Și, după el, au avut de mers destul și fanii înfocați. Sau suporterii.

Fain traseu. Trebuie să fie chiar interesant să te plimbi cu mașina pe vreme de pandemie, într-un oraș etichetat ca focar. Și trebuie să fie interesant și faptul că mulți indivizi te urmează și te pupă, chit că nu arăți tocmai viu. Și se înghesuie și la sarmale după.

Citește și: Miliția BOR e ofuscată pe ”Catedrala Prostirii Neamului”

#News

Foto