Vreme neobișnuit de rece săptămâna viitoare, anunță meteorologii

De luni, aerul tropical din nordul Africii va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei

Vremea va fi neobișnuit de caldă în acest weekend în sudul și estul țării. Temperaturile vor ajunge la amiază și la 25 de grade Celsius dar vor scădea însă brusc la începutul săptămânii viitoare, potrivit digi24.ro.

Meteorologul ANM, Mihai Timu a declarat că de luni, aerul tropical din nordul Africii va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei.

Mihai Timu a spus că vor fi alternanțe termice în perioada următoare. „Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi acceptabile, cu o vreme deosebit de caldă în sud și est, se vor depăși frecvent 20 de grade Celsius la prânz. Vor fi chiar și 25 de grade în Moldova și Muntenia. În schimb, în vest și nord-vest, temperaturile scad față de vineri, vor fi nori și  temporar va ploua. Seara vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, care apoi se vor extinde în restul țării”, a declarat Mihai Timu. Duminică, inițial vor fi ploi slabe în est, după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia.

În rest, încă vor fi temperaturi peste norme, cu valori între 14 si 21 de grade Celsius.

Aerul cald tropical din nordul Africii care  influențează în weekend va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, de luni vremea se răcește în jumătatea de vest. „Vor fi temperaturi apropiate de normal, deși încă va fi bine pentru est și sud-est. Marți și miercuri în toata țara vor fi valori sub normele climatologice, cu maxime între 3  – 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță. Luni, vor fi ploi în toată țara, iar marți la munte vor fi lapoviță și ninsoare”, a declarat Mihai Timu.

Furtună de praf, detectată de telescopul James Webb