Șofer de ambulanţă din Vaslui, aflat în misiune, lăsat fără permis

El circula fără să aibă pornite semnalele autosanitarei

Un ambulanţier din Vaslui aflat în misiune a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, după ce a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, deoarece circula cu viteză fără să aibă pornite semnalele acustice şi luminoase ale autosanitarei, potrivit g4media.ro.

Ambulanţa era în misiune cod galben si se îndrepta spre Popeşti, comuna Micleşti, la o pacientă în vârstă de 68 de ani cu patologie psihiatrică.

Ambulanţa nu avea pornite semnalele acustice şi luminoase, potrivit legislaţiei. „A fost oprită de un echipaj de poliţie, iar ambulanţierul a fost sancţionat cu suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. Având în vedere această situaţie, urmează o anchetă internă pentru stabilirea circumstanţelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Daniel Ungureanu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, şoferul ambulanţei mergea cu o viteza de peste 100 km/h pe un sector de drum unde limita era de doar 50 km/h.

„La data de 17 iunie 2023, ora 22.30, un echipaj al Serviciului Rutier Vaslui care acţiona, în baza unui plan de acţiune, în municipiul Vaslui, pe strada Ştefan cel Mare, a surprins cu aparatul radar şi sanctionat contravenţional un conducător al unei autospeciale aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, care nu circula în regim prioritar şi care se deplasa cu o viteză de 107 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză maximă admisă este de 50 km/h. Faţă de conducătorul auto, bărbat de 56 de ani, din Vaslui, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale şi, complementar, suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile”, au transmis reprezentanţii IPJ Vaslui.

Cristian Popescu Piedone poate reveni la conducerea Primăriei Sectorului 5