Cristian Popescu Piedone poate reveni la conducerea Primăriei Sectorului 5

Prefectura București a emis ordinul în urma căruia acesta are dreptul să își reia mandatul de edil

Prefectura București a anunțat că a emis ordinul în urma căruia Cristian Popescu Piedone are dreptul să își reia mandatul de primar al Sectorului 5. Decizia îi va fi transmisă vineri lui Piedone, potrivit g4media.ro.

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat, miercuri, din penitenciarul Jilava, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv.

„Subprefectul Diana -Anca Artene a semnat astăzi ordinul prin care s-a luat act de dispozitivul deciziei nr. 397 din 21.06.2023, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a constatat lipsa motivelor de fapt și de drept care să justifice menținerea încetării de drept a mandatului de primar al Sectorului 5, al domnului Cristian Popescu Piedone. Acest ordin va fi comunicat, în cursul zilei de mâine, către domnul Cristian Popescu Piedone, Consiliul Local al Sectorului 5, Ministerul Afacerilor Interne și Autoritatea Electorală Permanentă”, a anunțat Prefectura București.

Cristian Popescu Piedone a fost achitat pentru că fapte nu este prevăzută de legea penală. Curtea de Apel București l-a condamnat pe fostul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru infracțiunea de abuz în serviciu la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Alimentele de bază ale căror prețuri vor scădea semnificativ