Pasagerii submarinului Titan au murit

Bucăți din submersibil au fost găsite aproape de epava Titanicului

Societatea OceanGate, proprietara submersibilului Titan, dat dispărut, crede că pasagerii sunt morţi, potrivit stiripesurse.ro.

„Credem acum că directorul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet, au fost din păcate pierduți. Acești oameni au fost adevărați exploratori care au împărtășit un spirit distinct de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea și protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice. Plângem pierderea vieții și bucuria pe care au adus-o tuturor celor pe care îi cunoșteau”, anunţă OceanGate într-un comunicat.

Bucăți din submersibil au fost găsite aproape de epava Titanicului

Contraamiralul John Mauger, comandantul Primului District al Gărzii de Coastă, a declarat că un vehicul operat de la distanță de la Horizon Arctic a descoperit conul de coadă al submarinului Titan la aproximativ 1.600 de metri de prova Titanicului, pe fundul mării. Resturile sunt „în concordanță cu o pierdere catastrofală a camerei de presiune”, spune el.

„În urma acestei determinări, am notificat imediat familiile în numele Gărzii de Coastă a Statelor Unite și al întregului comandament unificat. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor.”

Șofer de ambulanţă din Vaslui, aflat în misiune, lăsat fără permis