Gabriela Firea

Început pe hârtie încă din 2006, proiectul de supralărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea este în grafic și va fi finalizat, conform angajamentelor asumate de Primăria Capitalei, anul viitor. Contractul în valoare de 122 de milioane de euro a fost semnat în toamna anului trecut de primarul general Gabriela Firea și reprezentantul constructorului.

Acest proiect de infrastructură care va ajuta la fluidizarea traficului, în zona Prelungirea Ghencea, unde locuiesc circa 20.000 de oameni, este așteptat de bucureșteni de mai bine de două decenii. Conform proiectului, noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, prevede lărgirea bulevardului pe întreaga distanță la două benzi pe sens, cu trei benzi în zona intersecțiilor cu viraj la stânga/dreapta, introducerea semaforizării pe tot tronsonul, realizarea unei noi căi duble de tramvai între Strada Brașov și Centura București, dar și modernizarea și repoziționarea căii de rulare dintre Strada Brașov și Terminalul Ghencea. Tot tronsonul are prevăzute și piste pentru biciclete, realizate atât pe șosea cât și pe trotuare.

Totodată, va fi realizat și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Proiectul se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

„Asfaltăm în Prelungirea Ghencea. Un proiect așteptat de 20 de ani de locuitorii de zonă este o realitate! Fix astăzi, un reprezentant al opoziției minte! Un politician din “generația nouă”, care a abandonat postul în care l-au trimis bucureștenii pentru o funcție guvernamentală, spune că pe acest șantier nu se lucrează. Ei bine, imaginile vorbesc de la sine și vă las pe dumneavoastră să trageți concluziile! Las faptele să vorbească, dar voi reacționa mereu în fața minciunii!

La proiectul de Supralărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea lucrează Trustul de Clădiri Metropolitane și Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje, iar dirigenția de șantier este asigurată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă. Șantierul a început în toamna anului trecut și trebuie să fie gata anul viitor. Costul total al lucrărilor se ridică la 122 de milioane de euro.

Finalizarea Pasajului de la Domnești, lucrare a Ministerului Transporturilor, este vitală pentru modernizarea acestei artere de circulație. Lărgirea executată de Primăria Capitalei se termină cu aproximativ 500 de metri înainte de Centura București, la solicitarea Ministerului Transporturilor. Primăria Capitalei a pus la dispoziția CNAIR, încă din anul 2018, toată documentația proiectului de lărgire”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citește și: Pentru fluidizarea traficului autobuzele vor circula pe linia de tramvai, pe modelul capitalelor europene. Și banda unică e aproape de finalizare anunță Gabriela Firea

HashtagNews.ro