Senatul va avea grădini, o fântănă arteziană și lalele aduse de la mama lor, din Olanda. Un București nou, care se va înalța peste cel vechi. Mai exact, cartierul Uranus, locul de baștină pe care a fost înălțat Palatul Parlamentului, va primi 1 milion de euro.

Cândva era un cartier cochet, boem, de care puțini își mai amintesc în 2020. Boem și frumos, până a decis Ceaușescu că ar putea să-l distrugă. Cu tot cu străzi, cu tot cu case vechi, cu tot cu creațiile arhitecților vremii. Simplu și ușor, printr-un plan: un nou centru civic-socialist.

În 2020, planul civic și socialist continuă.

Nu știm dacă e fix momentul, dar lucrările au început fix azi, miercuri, 24 iunie. Am primit o moștenire de la Ceaușescu și decidem să-i adăugăm niște lalele și să continuăm cu mândria națională, chit că alte părți din București se cam scufundă. Sau se cam surpă. Sau se construiesc betoane peste alte betoane, se taie copaci (fără autorizație) de către primari (fără prea multe competențe) puși pe niște jilțuri (mult prea înalte).

Până una-alta, fondurile sunt asigurate din bugetul Senatului și proiectul prevede următoarele frumuseți:

– Un labirint și spațiu verde amenajat pe vechile fundații ale caselor demolate de Nicolae Ceaușescu pentru a construi Palatul Parlamentului;

–  6 km de gard viu vor reproduce străzile de odinoara, iar pe fundațiile fostelor case vor fi amplasate flori;

– Vizitatorii vor primi ochelari 3D cu care vor putea vedea cum arăta Cartierul Uranus, casele și alte clădiri înainte de a fi demolate;

– Două pavilioane, unul muzical și altul al arsenalului;

– O fântână arteziană construită cu donații din partea parlamentarilor;

– Ambasada Olandei va plantă lalele.

E bine, nu e bine, nu mă contrazic. Vor grădini, vor avea grădini. Noi rămânem cu labirintul.

Vom vedea peste doi ani, când ni se vor da și ochelarii 3D. Aș fi preferat să văd și politica românească prin ochelari 3D. Poate doar așa i s-ar vedea și calitățile.

Citește și: Actele de „bravadă” ale consilierilor locali USR și PNL din Sectorul 1

#News

Foto