Gabriela Firea

Parcul auto al Societății de Transport București (STB), principala companie de transport public de persoane din Capitală s-a triplat din 2016 încoace, de la 600 de mijloace de transport în comun, la 1.800 de autobuze, tramvaie și troleibuze, atât în București, cât și în județul Ilfov.

Pentru fluidizarea traficului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat duminică, într-o postare pe Facebook, că autobuzele vor putea circula pe linia de tramvai. Luna aceasta va fi finalizată banda unică, parcul auto al STB va dispune de 130 de autobuze hybrid Mercedes și a fost semnat contractul pentru achiziția a încă 100 de troleibuze, a mai spus Firea.

„Investițiile în transportul public se văd cu ochiul liber: 400 de autobuze noi euro 6 circulă prin București. De luna aceasta vin și cele 130 autobuze hybrid Mercedes. Am semnat contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze. Vineri s-au deschis ofertele pentru cele 100 de autobuze electrice. Și așteptăm să vedem ce se întâmplă cu cele 100 de tramvaie. Contestațiile ne-au mâncat ani din viață.

Toate stațiile de autobuz și refugiile de tramvai intră în proces de înnoire. Și, foarte important, de luna aceasta avem, în sfârșit, bandă unică. Ne-am zbătut doi ani pentru a modifica prevederile legislative, astfel încât autobuzul să poată circula pe linia de tramvai.

Rezultatul în fluidizarea traficului va fi unul vizibil. Am văzut aceasta metoda în multe capitale europene cu efecte imediate pentru fluența traficului”, se arată în mesajul edilului șef al Capitalei.

Citește și: Firea anunță digitalizarea a 19 spitale. Primul pe listă: Spitalul Clinic Colentina

HashtagNews.ro