Evalaure Nationala

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi afișate luni, până la ora 14:00. Tot luni, între orele 16:00 și 19:00, și marți, între orele 8:00 – 12:00, se vor putea depune contestațiile. În premieră, anul acesta elevii și părinții pot depune contestațiile la Evaluarea Națională online, printr-un mail trimis pe adresa oficială a instituției de învățământ unde au fost susținute examenele. Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor este programată în data de 27 iunie.

Și tot în premieră, la rezultatele Evaluării Naționale de anul acesta nu vor mai fi afișate numele și prenumele elevilor. Fiecare candidat a primit un cod unic, cu ajutorul căruia elevul poate verifica pe edu.ro ce note a luate la examene. Un număr de 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul București, s-au înscris în acest an pentru a susține Evaluarea Națională, conform situației centralizate de Ministerul Educației și Cercetării.

Reamintim că în prima parte a acestei săptămâni absolvenții claselor a VIII-a au susținut probele scrise la Limba și literatura română, limba maternă și Matematică, iar joi a avut loc ultima proba, la care au participat 10.000 de candidați: proba scrisa la Limba si Literatura Materna.

Absolvenții de gimnaziu care la Evaluarea Națională au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare ori carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum și cei care nu au participat din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a examenului. Ei vor susține pe 29 iunie, proba de Limba și literatura română, iar pe 30 iunie – pe cea la Matematică.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Citește și: BAC-ul începe luni! 155.500 de elevi s-au înscris pentru susținerea probelor scrise

HashtagNews.ro