Emil Boc: „Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată”

Primarul îl susține pe Tișe în demersul făcut către liderii liberali

Primarul Clujului, Emil Boc se aliază cu președintele CJ Alin Tișe în „lupta” pe care o are cu liderii liberali, ca urmare a numirii prefectului de Cluj din partea UDMR. Mai mult, acesta a precizat că PNL a „a trecut o linie roșie”, pe care nu o poate înțelege.

„Eu sper că după vreme rea vine vreme bună. Să spunem lucrurile în ordine. Și la Primărie, Consiliul Local, Guvern este alături de UDMR. Și domnul Alin Tișe și eu avem majoritate alături de UDMR. Acesta este un lucru clar, a adus stabilitate județului și am reușit să facem din Cluj un pol al prosperității, al colaborării interetnice. Însă sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată.

PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, n-am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când a fost făcută în coaliție această decizie politică. Eu am fost președinte la PDL și n-am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL. Și atunci, la fel ca acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi partidului. Acum n-avem prefect, atunci am avut prefect. Asta depinde de ce decide conducerea partidului”, a declarat Boc la Ziua de Cluj LIVE.

Citește și: Liberalul Alin Tișe, cuprins de „o lehamite profundă”

Totodată, Boc a precizat  că discuțiile de partid trebuie să rămână în interiorul partidului, făcând o trimitere subtilă la situația de la începutul anulul, când mai mulți liberali din zona Ardealului s-au revoltat împotriva lui Orban, după negocierile pentru împărțirea portofoliilor.

„Prima reacție pe care am avut-o a fost de starea profundă de nemulțumire, care există în rândul organizației: și la Tișe, și la Buda, și la Tarcea și la toți colegii. Dar de aici înainte este politică internă și le purtăm în interiorul partidului. Cât timp nu este numit, mai există totuși o șansă”, a mai spus Emil Boc.

Citește și: Tișe, către Orban: ”Politica are limite peste care nu ar trebui să trecem”