Cresa Degetica

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 anunță că, începând de luni, 22 iunie 2020, peste 310 copii vor începe programul „Creșa de Vară”, în cadrul celor trei centre de zi de tip creșă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Conform DGASPC la intrarea în colectivitate se va prezenta avizul epidemiologic pentru fiecare copil declarat admis, iar părinții au obligația de a prezenta până miercuri, 24 iunie, la ora 17:00, actele doveditoare privind calitatea de salariat, în care angajatorul să specifice clar că este nevoie de prezența zilnică la locul de muncă.

Dacă părinții nu prezintă la timp actele necesare, copiii își vor pierde automat locul în cadrul programului „Creșa de Vară”. Tot săptămâna viitoare își vor revedea prietenii și 75 de copii proveniți din familii defavorizate, atunci când se vor redeschide și centrele de zi sociale de tip grădiniță „Sf. Andrei” și „Sf. Împărați Constantin și Elena”.

Tot de luni se redeschid și centrele de zi dedicate persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6. „Aproximativ 100 de persoane cu dizabilități, copii și adulți, reîncep din 22 iunie, activitatea de recuperare și reabilitare în cadrul centrelor specializate din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6”, se arată într-un comunicat al autorității locale.

Conform sursei citate, activitatea se va relua treptat, cu respectarea normelor de igienă, în acord cu legislația în vigoare. Pentru prevenirea transmiterii infecțiilor virale, centrele sunt dotate cu: dozator cu soluție dezinfectantă pentru mâini la intrarea în unitate, covorașe dezinfectante amplasate la intrare, soluții dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe, purificator de aer, filtru UV, mănuși de protecție, măști de protecție de unică folosință.

De asemenea, la fiecare centru în parte se va lucra preponderent individual sau în grupe cu un număr restrâns de persoane și, momentan, nu se va servi masa și nu va exista program de somn, ci doar servicii de recuperare precum: intervenție educațională, terapii pliate pe fiecare nevoie în parte, intervenție psihologică copii/adulți, consiliere părinți. Accesul în centre se va face doar pe bază de programare, după ce specialiștii centrelor obțin toate informațiile necesare despre sănătatea beneficiarilor, iar sesiunile de lucru vor varia între două și trei ore pe zi.

La intrarea în centre, fiecărei persoane i se asigură atât verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37,3 grade, cât și materiale sanitare pentru dezinfectarea mâinilor. În cazul în care prezintă simptome asociate COVID-19 (tuse, febră, strănut, dureri în gât), beneficiarii/ aparținătorii/reprezentanții legali vor fi trimiși acasă și îndrumați către medicul de familie.

Programările vor fi decalate, pentru ca adulții sau copiii cu dizabilități să evite interacțiunile, iar între programări vor exista 30 de minute de pauză, pentru aerisire și/sau dezinfecție. Activitățile se vor realiza și în aer liber, cu grupuri de maximum opt persoane.

Citește și: Creșele din sectorul 1 se redeschid de luni

HashtagNews.ro