Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a vizitat joi, 7 iulie, Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din judetul Arges, unde a cunoscut mai multe femei curajoase, unele dintre ele și mame.

Fostul primar al Capitalei a precizat că poveștile femeilor sunt trase la indigo, iar  violența omului de la care așteptau iubire și ajutor le-a distrus viețile.

„12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale acestui an. În aceeași perioadă au fost emise aproape 7000 ordine de protecție. 69 de femei au decedat anul trecut, tot ca urmare a abuzurilor partenerilor de viață”, a scris ministrul Familiei pe o rețea de socializare.

Gabriela Firea: „Viața trăită în frică nu e viață”

Fostul edil a mai precizat că poveștile femeilor abuzate sunt de nespus, afirmând că în România există multe victime tăcute, ce trăiesc momente de groază, dar sunt și femei care au avut curajul să vorbească despre coșmarul prin care au trecut de-a lungul anilor.

„Acum, cu ajutorul angajaților DGASPC Argeș încearcă să-și revină și să înceapă o viață nouă, în liniște și siguranță. Centrul in care s-au refugiat  face parte din Programul Venus derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prin Agentia Nationala Pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati (ANES).  In țară sunt 42 de locuințe protejate Venus”, a mai spus Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a dat asigurări că împreună cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) va face toate eforturile pentru limitarea violenței domestice, „o realitate a zilelor noastre.”

„Încurajez toate victimele să ne contacteze la numărul gratuit 0800.500.333! Le putem ajuta! În primele 6 luni ale anului 2022, la HELPLINE  0800.500.333 e au fost primite peste 2.000 apeluri, 1.000 de apeluri au aparţinut victimelor violenţei domestice şi alte aproape 300 de apeluri au venit de la rude şi martori. 35 de victime au fost direcţionate către locuinţele protejate Venus”, a mai scris Firea.

În încheierea mesajului său, ministrul Familiei le-a mulțumit pentru implicare și sprijin Consiliului Județean Argeș,  Ion Minzina, primarului orașului Pitești,  Cristian Gentea și deputatului PSD de Argeș, Remus Mihalcea.

„La întâlnire au participat și reprezentații Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – doamnele secretar de stat Doina Pârcălabu, Luminița Popescu ( ANES) și  Anca Hendea ( ANES)”, a conchis ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Citește și articolul: Gabriela Firea depune amendament pentru majorarea alocațiilor copiilor la 300 de lei