Sursa foto: Facebook/ Alfred Laurențiu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul PSD, Alfred Laurențiu, a anunțat că după 22 de ani, linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi a fost redeschisă joi, 7 iulie.

Oficialul român susține că prin această operațiune, România are doar de câștigat, fiind o necesitate economică pentru statul român.

„Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie şi au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat. Cu ajutorul acestor lucrări vagoanele care vin din Ucraina încărcate cu cereale, vor ajunge și vor descărca direct în portul Galați, fără a mai avea nevoie de transbordare la frontieră”, a scris Alfred Laurențiu.

România, model de solidaritate pentru Europa. Senatorul Alfred Laurențiu laudă modul în care țara noastră a reușit, încă de la începutul războiului, să fie solidară cu Ucraina, dar și cu Uniunea Europeană

Totodată, senatorul social-democrat a mai spus că prin această decizie se scade presiunea asupra portului Constanța, iar exporturile de cereale românești vor putea fi operate mai repede.

„În același ritm se vor continua lucrările de reparaţii la linia CF Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km) – ecartament normal, începute pe 4 iulie 2022. În plus, România face încă odată dovada solidarității sale, nu doar cu Ucraina ci și cu UE, dar și a capacității sale de a rezolva rapid o problemă majoră, în beneficiu reciproc”, a concluzionat Alfred Laurențiu.

Reamintim că în urmă cu trei zile, senatorul PSD a transmis , pe pagina sa de socializare, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței, marcată pe data de 4 iulie de către Statele Unite.

Alfred Laurențiu a declarat, în repetate rânduri, că parteneriatul dintre România și Statele Unite este foarte important, în special în această perioadă dificilă, când în apropierea granițelor țării noastre are loc un război.

„Ziua Independenței este Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii. La mulți ani poporului american! La mulți ani Statelor Unite ale Americii!”, este mesajul transmis de senatorul Alfred Laurentiui Mihai.

Citește și articolul: Senatorul Laurențiu Alfred Mihai, mesaj cu ocazia Zilei Independenței: La mulți ani poporului american! La mulți ani Statelor Unite ale Americii!”