Brad Pitt
Brad Pitt. Suirsa foto : stirileprotv.ro

Brad Pitt nu își poate aminti cu exactitate feţele oamenilor, acesta mărturisind acest lucru într-un nou interviu acordat revistei GQ. Celebrul actor a dezvăluit că suferă de ”orbire facială”,  boală cunoscută şi sub denumirea de prosopagnozie, potrivit g4media.ro.

Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani,  nu a fost diagnosticat oficial, dar crede că suferă de ”orbire facială”

Nu este prima dată când Brad Pitt a vorbit despre această afecţiune, prima dată fiind în anul 2013, când a dezvăluit, pentru revista Esquire, că din acest motiv stă foarte  mult timp acasă. ”Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc o altă persoană (n.r. care suferă de aceeaşi boală)”, a dezvăluit celebrul actor. Brad Pitt  vrea să-şi amintească oamenii pe care îi întâlneşte, fiindu-i teamă că le va da oamenilor impresia că este o persoană retrasă.

Prosopagnozia este o tulburare neurologică care îi determină pe cei afectaţi să aibă dificultăţi în a-i recunoaşte chiar şi pe membrii familiei sau pe cei apropiați, potrivit Institutului Naţional de Sănătate

Afecțiunea nu este legată de pierderea memoriei, tulburări de vedere sau dificultăți de învățare, potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC. Prosopagnozia este doar orbirea feței, nu daltonism sau deficiență vizuală generală, a spus doctorul Borna Bonakdarpour, neurolog comportamental la Northwestern Medicine.

Prosopagnozia variază ca severitate. Unele persoane pot avea dificultăți în a recunoaște o față familiară, cum ar fi un prieten sau un membru al familiei, în timp ce altele ar putea să nu să-și identifice propria reflexie. Este posibil ca unii oameni să nu poată face diferența între fețe și obiecte.

Nu există tratament pentru această afecțiune, dar există modalități de a o gestiona

Persoanele cu prosopagnozie se concentrează adesea pe trăsături precum culoarea părului, stilul de mers sau voci pentru a deosebi oamenii.

Mulți oameni cu această afecțiune, cum ar fi Pitt, nu vor ajunge la un diagnostic oficial. „Multe dintre provocările pe care le descrie [Pitt], problemele pe care le are, nu sunt atipice pentru cei care se confruntă cu asta [boala]”, a declarat Stojic.

Gabriela Firea: „Voi face toate eforturile pentru limitarea violenței domestice”