Extraterestrul din filmul lui Steven Spielberg, vândut la licitație pentru 2,6 milioane de dolari

Figurina este articulată, ochii săi fiind mari şi rotunzi

Marioneta celui mai cunoscut extraterestru din cinematografie a fost vândută în cadrul unei licitații, la 40 de ani după lansarea celebrului film regizat de Steven Spielberg. Extraterestrul a fost unul dintre cele mai cunoscute personaje ale culturii pop şi science-fiction după lansarea „E.T, Extraterestrul„, lansat cu mare succes, în 1982, potrivit digi24.ro.

Aproape întreaga figurină este articulată, ochii săi mari şi rotunzi, gâtul lung şi degetul său luminos care străluceşte în film înainte de a spune celebra replică „E.T home phone”.



La același eveniment au fost licitate și mănușile de box ale lui Robert De Niro din „Raging Bull”, ciocanul lui Thor și mătura lui Harry Potter. Robotul „numărul unu” conceput pentru filmul „E.T. the Extra-Terrestrial” („E.T. Extraterestrul”) al lui Steven Spielberg, a fost vândută la licitaţie pentru suma de 2,6 milioane de dolari (2,45 milioane de euro), potrivit organizatorilor.

Lotul emblematic al acestor licitaţii, desfăşurate timp de două zile şi organizate de casă Julien’s şi Turner Classic Movies, a fost format din 1.300 de accesorii folosite în cinematografie, respectiv de la mănuşile de box ale lui Robert De Niro din „Raging Bull” până la ciocanul lui Thor.

O figurină reprezentând un extraterestru maro a fost vândută cu 125.000 de dolari (117.000 de euro), puţîn mai mult decât una dintre bicicletele folosite în scenă finală a filmului, care a fost adjudecată pentru 115.000 de dolari (108.000 de euro). Alte obiecte emblematice folosite în filme au fost licitate pentru sume mari, precum toiagul cu care Charlton Heston a despărţit Marea Roşie în „The Ten Commandements” (448.000 de dolari, în jur de 422.000 de euro) şi mătura Nimbus 2000 a lui Harry Potter (128.000 de dolari, aproximativ 120.000 de euro).

Etapa a treia a Programului Rabla pentru Electrocasnice, lansată luni dimineață