WhatsApp nu va mai funcționa din 31 decembrie 2022 pe o serie de telefoane mobile

Este vorba despre telefoane care nu-și mai pot actualiza sistemele de operare..

Din anul 2023 pe unele telefoane mobile aplicația WhatsApp nu va mai funcționa. Este vorba despre telefoane care nu-și mai pot actualiza sistemele de operare.

Aplicațiile mobile sunt în continuă dezvoltare, unele dispozitive devenind incompatibile. WhatsApp este una dintre acele aplicații care nu vor mai funcționa pe anumite telefoane mobile începând cu data de 31 decembrie.

Pentru a putea utiliza aplicația WhatsApp , incepând de anul viitor, smartphone-urile vor trebui să aibă sistemele de operare Android 4.2 sau o versiune mai recentă, ori iOS 12.1 sau o versiune mai recentă.

Acest lucru înseamnă că modelele care vor deveni depășite sunt: LG: Optimus L3 II Dual, Optimus L5 II, Optimus F5, Optimus L3 II, Optimus L7II, Optimus L5 Dual, Optimus L7 Dual, Optimus F3, Optimus F3Q, Optimus L2 II, Optimus L4 II, Optimus L6, Optimus L6, EnactLG Lucid 2, Optimus F7

– Samsung: Galaxy Core, Galaxy Trend Lite, Galaxy Ace 2, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II, Galaxy X cover 2.

-HUAWEI: Ascend Mate, Ascend G740, Ascend D2.

-Apple: iPhone 6S, iPhone SE, iPhone 6S Plus.

-Sony: Xperia M, Lenovo: A820.

WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru Android și alte smartphone-uri.

WhatsApp folosește conexiunea la internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje, fișiere media, și să-și apeleze prietenii sau familia. Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde $. A devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015, și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din februarie 2018. Începând cu februarie 2020, aplicația nu va mai fi disponibilă pe versiunile mai vechi de iOS 8, mai vechi de Android 2.3.7 și nu for mai fi asigurate serviciile de asistență tehnică pentru toate telefoane cu Windows Mobile.

Extraterestrul din filmul lui Steven Spielberg, vândut la licitație pentru 2,6 milioane de dolari