Topul celor mai bogați 10 oameni din lume, dat publicității în decembrie 2023

Elon Musk este cea mai bogată persoană din lume, urmat de Bernard Arnault, directorul general al LVMH – Louis Vuitton Moët Hennessy

Elon Musk
Elon Musk sursa foto wikipedia

Publicația americană de afaceri, Forbes, a publicat topul actualizat pe decembrie 2023 cu cei mai bogați 10 oameni din lume. Elon Musk, fondatorul Tesla și proprietarul X (Twitter) este cea mai bogată persoană din lume, poziție pe care a deținut-o și în cea mai mare parte a anului 2022. Averea sa a crescut cu 28 de miliarde de dolari în noiembrie 2023, potrivit g4media.ro.

Bernard Arnault, directorul general al LVMH – Louis Vuitton Moët Hennessy, a ajuns pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni la începutul lunii iunie 2023, fiind pe prima poziție din lume în primele cinci luni din 2023.

 Locurile urmatoare sunt ocupate de Jeff Bezos, fost director general Amazon (168 de miliarde de dolari), Larry Ellison, cofondator Oracle(146 de miliarde de dolari), Warren Buffett, director general Berkshire Hathaway (119 miliarde de dolari), Bill Gates, cofondator Microsoft (117 miliarde de dolari ), Mark Zuckerberg, cofondator Facebook/ Meta (115 miliarde de dolari), Steve Ballmer, fost director general Microsoft (112 miliarde de dolari), Larry Page, cofondator Google (111 miliarde de dolari), Sergey Brin, cofondator Google (107 miliarde de dolari).

Conform Forbes, primele zece cele mai bogate persoane la 1 decembrie sunt bărbați.

Fiecare dintre ei valorează 100 de miliarde de dolari sau mai mult. Cea mai bogată femeie din lume este Francoise Bettencourt Meyers din Franța. La 1 decembrie 2023, ea are o avere estimată la 94,3 miliarde de dolari , fiind a 14-a cea mai bogată persoană din lume. Averea ei constă în participația pe care o deține la gigantul cosmeticelor L’Oreal, pe care a moștenit-o de la mama ei. Bunicul ei a fost fondatorul L’Oreal. Grupare specializată în trafic de migranți, anihilată de DIICOT Craiova