Cozi și aglomerație la vămi, la intrarea în România

În Vama Siret coloana depășește 25 de kilometri.

Numărul  de persoane prin vămile Petea şi Urziceni a fost de opt ori mai mare în acest weekend comparativ cu un sfârşit de săptămână normal, a comunicat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Poliţiştii de frontieră sătmăreni se aşteaptă ca şi în zilele următoare valorile de trafic să fie ridicate. În Vama Siret, coloana de Tir-uri depășea, luni dimineața, 25 de kilometri, potrivit digi24.ro.

Astfel, în PTF Petea, în cele trei zile, vineri, sâmbătă, duminică, s-au prezentat pentru a intra în România 56.340 de persoane, călătorind cu 17.260 de mijloace de transport

. „În Petea s-a lucrat, mare parte din aceste zile, pe şase artere de control. Pentru aceeaşi perioadă, cifrele în PTF Urziceni au fost următoarele: 6.070 de persoane, cu 1.660 de mijloace de transport. Perioada de trafic intens pe sensul de intrare în România nu s-a încheiat. În continuare ne aşteptăm la un număr mare de participanţi la traficul transfrontalier. Iar odată cu începerea vacanţei şcolare, ne aşteptăm şi la intensificarea traficului pe sensul de ieşire din România. Aproximativ 7.000 de persoane avem într-un weekend obişnuit. Sigur că valorile fluctuează, dar o medie ar fi cam aceasta”, au precizat reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei.

Aglomerație este și în vama Siret, coloana de TIR-uri ajungând la 25 de kilometri.

Autoritățile anunță că timpul de așteptare a ajuns la 900 de minute.„La această oră, coloana de autotrenuri se desfăşoară pe o distanţă de aproximativ 25 km pe DN 2 spre Vama Siret. În zonă acţionează 3 echipaje de Poliţie Rutieră şi 3 de ordine publică. Traficul spre Rădăuţi şi Siret se desfăşoară pe un singur fir”, au transmis, luni dimineaţă, autorităţile din Suceava.
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că duminică au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, 200.534 de persoane, dintre care 9.229 de cetăţeni ucraineni.

WhatsApp nu va mai funcționa din 31 decembrie 2022 pe o serie de telefoane mobile