Etapa a treia a Programului Rabla pentru Electrocasnice, lansată luni dimineață

Se pot selecta vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă că, luni, la ora 10.00, începe etapa a treia a Programului Rabla pentru Electrocasnice, la care se pot selecta vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, potrivit g4media.ro.

„Începând de azi, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare”, a transmis AFM.

Bugetul celei de-a doua etape este de 15 milioane de lei, selecţia voucherelor fiind făcută până în 23 decembrie, ora 23:59 sau până la terminarea bugetului. În a treia etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, respectiv 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. 

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. 

AFM subliniază că, după finalizarea etapei sau după epuizarea bugetului, va avea loc şedinţa Comitetului de Avizare prin care vor fi validate voucherele rezervate. ”După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. Persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediţie şi ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic”, a mai transmis AFM. Instituţia precizează că persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

10% din prețul alimentelor cumpărate de locuitorii din Grecia, suportat de către guvern