Societatea Infrastructura S5 SA lucrează la o multitudine de proiecte care vor îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din zonă. În prezent, 10 șantiere sunt deschise și se continua în același ritm.

Proiectele includ rezolvarea problemelor cu parcările autoturismelor, creșterea suprafeței de spațiu verde și asfaltarea străzilor. Se pune foarte mare accent în special pe cartierele Rahova, Ferentari și Giurgiului, care necesită intervenții urgente.

Pentru a se asigura că proiectele prezente sunt de bună calitate și că răspund nevoilor locuitorilor, Primăria Sectorului 5 face un proiect și apoi se discută cu toți cei interesați, inclusiv președinții de asociații, administratorii blocurilor, vecinii și seniorii. După ce s-a convenit asupra proiectului, începe organizarea șantierului și efectiv se pune în practică noul proiect.

Infrastructura S5 SA supraveghează permanent lucrările și se îngrijește de buna execuție a a acestora pentru a se asigura ca acestea corespund nevoilor locuitorilor sectorului 5. Printre lucrările executate se numără creșterea numărului de locuri de parcare prin resistematizare și recâștigarea spațiului public blocat sau prost gestionat, creșterea suprafeței de spațiu verde între blocuri și plantarea a peste 10.000 de pomi, asfaltarea străzilor, refacerea trotuarelor cu materiale de bună calitate și curățarea grădinilor blocurilor pentru a le transforma în spații verzi.

În același timp, locuitorii zonelor în care se fac lucrările de reabilitare primesc răsaduri de flori și semințe pentru a adăuga o pată de culoare în fiecare bloc.

Lucrările de modernizare a Sectorului 5 vor continua, ”stradă cu stradă, casă cu casă și bloc cu bloc”. Vor continua asfaltările străzilor, refacerea trotuarelor cu materiale de bună calitate și curățarea grădinilor blocurilor pentru a le transforma în spații verzi.