Firea, referendum pe Facebook pentru vinieta Oxigen. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis vineri un mesaj video pe Facebook, în care a precizat că va anunţa luni decizia în privinţa vinietei Oxigen, programată să intre în vigoare la 1 martie.

Firea, referendum pe Facebook pentru vinieta Oxigen

„Oxigen pentru Bucureşti este un proiect mai amplu, de aceea el va continua, dar în ceea ce priveşte concret vinieta Oxigen, în urma mesajelor dumneavoastră, decizia o anunţ luni”, a anunţat vineri Gabriela Firea în mesajul video.

Ea a spus că a decis să facă un referendum pe Facebook, având în vedere decizia „foarte sensibilă, foarte delicată” în privinţa vinietei Oxigen.

„Am iniţiat referendumul de pe Facebook în care vă consult în legătură cu vinieta Oxigen, pentru că de la 1 martie ar fi urmat să fie aplicate anumite amenzi pentru cei care intrau în zona din centrul Capitalei şi aveau autoturisme non euro, euro 1 şi euro 2 şi pentru toate acestea şi pentru euro 3 pentru cei care nu-şi procură vinieta Oxigen. (…) acum, când vin în faţa cetăţenilor cu întrebarea: Doriţi sau nu să se aplice vinieta Oxigen în Capitală”, a adăugat Firea.

Vezi și Surprize mari pe scena politică. Un supraviețuitor #Colectiv, candidat la alegeri locale

Gabriela Firea a precizat că aşteaptă în continuare în weekend mesajele din partea cetăţenilor, menţionând că luni va anunţa un răspuns concret.

Val de mesaje în urma referendumului

„Un număr record au interacţionat cu mine, peste 600.000 de vizualizări ale mesajului meu de aseară, într-un timp foarte scurt, peste 15.000 de mesaje am primit, dintre care 90 la sută sunt mesaje care îmi solicită să renunţăm la vinieta Oxigen. De asemenea, pe mail-ul oxigen@pmb.ro am primit până în acest moment 944 de email-uri dintre care 700 sunt împotrivă şi 300 sunt pentru. Continuăm să primim mesaje, le centralizăm şi luni voi organiza o conferinţă de presă şi vom anunţa concret ce decizie am luat. Este important pentru mine ce cred oamenii. (…)Voi anunţa concret cum anume se va aplica decizia pe care o vom lua: dacă se renunţă la taxă, cum se va implementa, dacă nu, ceea ce sincer vă spun, fără să anticipez, dar având în vedere mesajele, nu se renunţă, ce se va întâmpla”, a mai spus Firea.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat în 24 octombrie proiectul conform căruia toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 4 vor plăti vinieta „Oxigen” de acces şi circulaţie în Bucureşti, începând cu 1 ianuarie 2020. Ulterior, în decembrie anul trecut, Gabriela Firea a anunțat că va amâna intrarea în vigoare a taxei până la 1 martie 2020.

#NEWS