Marcel Ciolacu și-a luat în serios rolul de șef, fie și cu caracter interimar, al PSD, pune presiune constantă pe Guvernul Orban și se bucură de sprijinul unor lideri cu ștate vechi și extrem de influenți în rândul electoratului social-democrat. Nimic nu părea să tulbure alegerile de la Congresul Național ce va fi organizat în această vară, eveniment în cadrul căruia, în mod normal, Ciolacu ar trebui să fie confirmat.

Însă, recent, surse apropiate celui mai mare partid din România anunță intrarea în cursa pentru președinție a lui Eugen Teodorovici, și el un nume greu, care s-a remarcat în vremea mandatului Vioricăi Dăncilă. Aceleași surse mizează pe un duel Ciolacu – Teodorovici, niciun alt membru de partid nefiind în cărți pentru poziția de președinte.

Până de curând fostul premier Sorin Grindeanu era considerat un potențial contracandidat al lui Marcel Ciolacu la șefia PSD, însă a anunțat săptămâna trecută că nu se va înscrie în cursa internă pentru șefia partidului, cei doi fiind și foarte buni prieteni.

Interesant este că Ciolacu anunțase la începutul acestei săptămâni că ia în calcul să-l susțină pe Teodorovici în cursa pentru conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în ciuda relațiilor reci dintre cei doi. În urmă cu un an și jumătate când actuala conducere a forțat dizolvarea întregului Birou Permanent Național al PSD, Teodorovici, la acea vreme președinte executiv, a fost singurul care a refuzat să demisioneze, el considerându-se președintele interimar de facto al partidului.

Citește și: Bădălău, Iancu și Teodorovici, alegerile lui Ciolacu în fruntea unor instituții subordonate forului legislativ

HashtagNews.ro