Sursa foto: Stirile ProTV

Cunoscutul designer francez, Thierry Mugler, a murit duminică la 73 de ani din cauze naturale, a anunțat agentul său, Jean-Baptiste Rougeot. Potrivit acestuia, creatorul de modă urma să anunţe o nouă colaborare la începutul acestei săptămâni.

Mugler, ce a dominat anii 1980 și a îmbrăcat numeroase staruri internațioanle cu ținutele sale spectaculoase, s-a retras în 2002, dar cu toatea acestea, artiști precum Lady Gaga, Cardi B sau Beyonce continuă să îi poarte ținutele și astăzi.

Directorul artistic al lui Mugler, Casey Codwallader, a scris pe contul său de Instagram că designerul francez a schimbat percepția asupra frumuseții. De asemenea și cântăreața Beyonce a postat o fotografie cu Thierry Mugler zâmbitor, în alb și negru, în care a scris „Odihnește-te în pace.”

Colecţiile sale de modă au marcat şi lumea politică

Thierry Mugler s-a născut în 1948, la Strasbourg, iar la doar 20 de ani și-a creat propria etichetă „Cafe de Paris”, urmând apoi să înființeze compania „Thierry Mugler”. Thierry Mugler a fost inspirat de comunitatea LGBT şi a folosit modele transgender în prezentările sale chiar din anii 1980.

De asemenea, creatorul de modă s-a lansat și în creea de parfumuri, lansând în 1992 primul model feminin, „Angel”. Acesta a avut un mare succes și și-a disputat primul loc de vânzări cu N°5 de la Chanel.

După ce s-a retras din lumea modei, designerul francez a devenit de nerecunoscut după ce a recurs la zeci de operații estetice și la un culturism intensiv. Mai mult, acesta a început să facă meditație și yoga.

„Cea dintâi urgenţă a fost să îmi revendic corpul, epuizat de anii mei de dans şi de croitorie, ca o renaştere, un mod de a şterge trecutul”, a explicat  el, precizând că e nevoie de o „nouă casă pentru trup.”

 În septembrie i-a fost dedicată o expoziţie la Muzeul de Arte Decorative din Paris cu titlul „Thierry Mugler, Couturissime”.

Mugler a regizat, de asemenea, scurtmetraje, filme publicitare și clipuri video. A proiectat în mod regulat costume pentru comedii muzicale, concerte, opere și teatru.

În 2021, averea creatorului de modă era estimată la 20 de milioane de dolari.

Raluca Bădulescu își face academie