Sursa foto: rogymnastics.com

După ce a spus adio sportului de performană, din cauza numeroaselor intervenții chirurgicale pe care le-a avut de-a lungul carierei, Larisa Iordache nu a putut sta departe de sala de gimnastică, unde și-a petrecut aproape 20 de ani din viață. Aceasta a decis să devină antrenoare și să reprezinte România mai departe.

Fosta sportivă a declarat că este la început de drum și trece printr-o perioadă mai dificilă, dar prin ambiție și determinare va încerca să îi ajute  pe copii să se îndrăgostească de sportul care a făcut-o cunoscută la nivel internațional.

Iordache a precizat pentru Digi Sport că tinerele gimnaste, care nu de mult au fost colege cu ea, trebuie să o vadă acum ca pe o antrenoare și să se comporte altfel.

Fosta sportivă și-a anunțat retragerea din gimnastică în decembrie anul trecut

„Sper că acest drum să continue la fel de bine. Fiecare grupă se va duce pe aparatul ei și ulterior eu sunt la bârnă, împreună cu doamna Lulu (n.r Lulu Moldovan). Încercăm să le urmărim pe toate și să le dăm indicațiile potrivite pentru a corecta toate elementele. (…) Sper din suflet să mă acomodez și să fie totul perfect”, a declarat fosta sportivă, relatează sursa citată.

De asemenea, Larisa Iordache a declarat că  a început să pună „cap la cap” toate emoțiile adunate în  sala de gimnastică și încearcă să se obișnuiască cu rolul de antrenoare.

„Chestia asta că am început să fac ceva mă mulțumește pe mine că nu stau acasă și lenevesc, pentru că nu m-aș fi simțit confortabil cu mine să stau. Este diferit, încerc să mă obișnuiesc”, a mai spus Larisa Iordache.

Reamintim că gimnasta, în vârstă de 25 de ani, și-a anunțat retragerea la jumătatea lunii decembrie a anului trecut,  printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, precizând că este împăcată cu alegerea făcută.

„Azi închei acest capitol frumos din viaţa mea. Mă simt împăcată şi mulţumită cu alegerea pe care am făcut-o! Este timpul pentru o viaţă normală şi un pic mai liniştită. Am pus cipicii de o parte, costumul în dulap şi tot ce am trăit până acum într-un sertar micuţ acolo în inima şi mintea mea. Aş vrea să spun multe, însă nu îmi pot aduna cuvintele pentru o singura postare”, a scris Iordache în perioada respectivă.

Larisa Iordache a reușit să câștige în cariera sa o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, două medalii de argint și două de bronz la Campionatele Mondiale, șapte de aur, șapte de argint și două de bronz la Campionatele Europene și două de aur și una de bronz la Jocurile Mondiale Universitare.

Gimnasta Larisa Iordache și-a anunțat retragerea