Nemulțumit de salariile și compensațiile pe care „bugetarii de lux”, așa cum îi numește, le primesc de la Stat, Rareș Bogdan taie în carne vie. Acesta acuză faptul că, anumiți angajați la stat primesc mai mult decât ar merita, un exemplu în acest sens fiind compania Tarom, care acordă prime de 12.000 lei. El recomandă o reorganizare a salariilor și primelor.

„Situaţia este extrem de gravă şi nu mai poate trena. Vorbim de o aristocraţie bugetară, personaje care au ajuns pe diverse căi politice de cele mai multe ori, sau de clientelism politic, în poziţii cheie. Dădeam exemplul secretarului general din cadrul Serviciului de Jocuri şi Concursuri, care în momentul în care noul director al Oficiului s-a prezentat în instituţie stătea picior peste picior, cu whisky lângă el, chiar i-a asigurat pe cei prezenţi că este unul fin, şi cu un trabuc cât toate zilele aprins într-o instituţie publică. Acesta este doar un caz emblematic. Astfel de cazuri sunt multiple. Colegul meu Florin Roman a venit cu o iniţiativă prin care să nu mai permitem prezenţa în mai mult de un consiliu de administraţie. Avem personaje care stau în până la şapte consilii de administraţie şi acumulează venituri din toate cele şapte. Aceste lucruri trebuie oprite. Iniţiativa (lui Florin Roman n.red.) trebuie să treacă obligatoriu”, a declarat Rareş Bogdan la România TV

De asemenea, acesta declară că statul român a fost nevoit să dea din buget o sumă de 200 milioane pentru salvarea companiei Tarom, companie ce iese pe pierdere de ceva vreme.

„Dacă ne uităm la câteva instituţii cheie din România veţi vedea că veniturile şi premiile pe care aceştia le încasează … şi vă dau un alt exemplu, la Tarom. Mai mulţi angajaţi au primit prime între 6.000 şi 12.000 lei, iar Guvernul României, săptămâna trecută, după un an de pierderi, a fost nevoit să aprobe un ajutor de stat de 200 de milioane pentru a salva compania Tarom. Iar compania Tarom, care a avut pierderi, a dat unor angajaţi premii între 6.000 şi 12.000 lei”, reclamă Rareş Bogdan.

Citește și: Rareș Bogdan ar cam pleca din PNL

„Această situaţie cu aristocraţie bugetară care încasează, ba la BNR, ba la ASF, ba la Transgaz, la Nuclearelectrica, toate oficiile de care nu aţi auzit schema, cearşaful de poziţii este uriaş şi este ocupat de cele mai multe ori de personaje care stau pe burtă. Nicăieri în lume nu se întâmplă acest lucru”, a completat acesta.

#News