ANAF te pedepsește indiferent de vârstă, preocupări, bani declarați sau nu. ANAF nu întârzie, nu așteaptă, nu amână și nu iartă. Statul român face legea, doar că o face selectiv. Dacă furi un bou vei fi pedepsit mai puțin aspru decât acela care fură un ou. Logica? Inexistentă.

ANAF stă cu ochii pe bătrâna care vinde leuștean, dar nu pedepsește fraude în valoare de sute de mii de euro. Milioane. Miliarde.

Între afacere și stil de viață, mulți români aleg să vândă din producția proprie. Da, este ilegal. Da, veniturile nu sunt declarate. Și vârsta nu înseamă o scuză. Cu toate acestea, ANAF veghează ani buni înainte să acționeze. Persoana luată în vizor în 2020 nu a fost vreo persoană politică, un infractor temut, un violator recidivist sau vreun cirminal în serie. ANAF a decis că faptele mici trebuie pedepsite.

”Un bărbat de 80 de ani, din orașul Corabia, este acuzat că a produs ilegal mii de litri de țuică. Polițiștii îl anchetează după ce au descoperit la locuința acestuia țuică și diferite sume de bani. În plus, pensionarul a fost amendat de reprezentanții ANAF.

Potrivit anchetatorilor, miercuri, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Corabia au făcut percheziție la locuinţa unui bărbat, de 80 de ani, într-un dosar penal vizând producerea ilegală de alcool. La locuinţa acestuia au fost găsite cazane artizanale de distilat alcool, precum şi cantitatea de 7556 litri de țuică, depozitată în butoaie de plastic”, conform Mediafax.

Sancțiunea contravențională aplicată este în valoare de 5.000 lei. Susținem producătorii locali prin amenzi, interdicții și pedepsim vinovații fără vină.

Alungăm vânzătorii de fructe și legume de pe marginea drumului, dar mâncăm plastic din Lidl și bem vin contrafăcut cu etichetă lucioasă. Orice, doar să rămânem ”legali”. Și să nu supărăm ANAF-ul.

Citește și: Iohannis cere reexaminarea legii care dă dreptul Parlamentului de a-și organiza propriile alegeri

#News