Preafericitul Dani primește salariul lunar, din banii mei și ai tăi. Și primește într-o lună cam cât primește oricare alt Dani într-un an.

Al doilea Dani muncește câte 8 ore pe zi, are o familie de întreținut, are un salariu minim pe economie care, desigur, este impozitat și nici pretenții prea mari nu are de la stat.

Primul, în schimb, este o persoană destul de importantă și influentă în România, zgârâie cu cadelnița la ușă de Crăciun, Paște, sărbători, mai un botez, mai un parastas. Da, într-un stat laic. Și tot în statul laic alege să se plimbe cu bolidul și să chițăie răutăcios când i se pun niște (umile) interdicții pe motiv de pandemie.

Patriarhul Daniel încasează salarii frumușele și grăsuțe doar pentru un simplu motiv: este mult prea fericit. Practic, demontează proverbul conform căruia banii nu aduc fericirea. În cazul lui, totul se învârte în cerc, fericirea ducând la salariul alocat de către statul român, iar salariul ducând, la rândul lui, la fericire.

Să trecem de la proverbe la fapte și chitanțe. Conform Dcnews.ro, începând de la 1 ianuarie 2019, salariul Patriarhului Daniel a crescut considerabil, atunci când s-a majorat salariul minim pe economie.

Așadar, salariul lunar al șefului Bisericii Ortodoxe Române a ajuns la suma de 23.920 de lei, iar înainte de majorare, Patriarhul Daniel primea suma lunară de 16.600 de lei, acest salariu fiind egal cu cel al președintelui Senatului.

Totodată, trebuie menționat faptul că fiecare funcție din cadrul Biserici Ortodoxe Române este plătită diferit, iar reprezentanții Bisericii cu funcții înalte pot obține și 8.000 de lei lunar.

Un episcop poate câștiga peste 5.000 de lei, un mitropolit 7.500 de lei, iar un Patriarh poate câștiga peste 8.000 de lei.

Fericit să fii, noroc să ai.

Citește și: ANAF pedepsește selectiv: dosar penal pentru bătrânii care vând leuștean și țuică

#News