O insulă din Europa le interzice turiștilor folosirea telefoanelor mobile

Insula din Finlanda face parte din cele 41 de parcuri naționale ale țării, nefiind locuită, unde trăiesc multe specii de păsări și plante rare

O insulă din Finlanda a devenit prima destinație turistică unde sunt interzise telefoanele mobile, o decizie prin care vizitatorii sunt îndemnați să se deconecteze de la tehnologie și să se bucure de natură. Insula face parte din cele 41 de parcuri naționale ale țării, nefiind locuită,aici trăind multe specii de păsări și plante rare, potrivit digi24.ro.

Potrivit companiei care o administrează, renunțarea la telefon este o decizie voluntară, dar se speră că tot mai mulți vizitatori vor apela la această așa-numită „detoxifiere digitală”.

Mai puțin timp pe telefon, mai mult pentru experiențe noi, este principiul de la baza deciziei. Insula Ulko-Tammio din Finlanda îi îndeamnă pe vizitatori să ignore ecranele și să se bucure de natură. Susținând că este prima insulă turistică fără telefoane din lume, Ulko-Tammio este situată în Golful Estic al Finlandei, un parc național din națiunea nordică care a fost desemnată „cea mai fericită țară din lume” șase ani la rând.„Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară. Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă telefoanele și să se bucure cu adevărat de insule”, a declarat Mats Selin, expert în turism.

Ulko-Tammio, unul dintre cele 41 de parcuri naționale ale Finlandei, nu este locuit de oameni.

Insula adăpostește multe păsări și plante rare, pe care vizitatorii le pot observa în timpul unei drumeții pe traseele naturale ale insulei sau de pe turnul de observare a păsărilor de pe insulă. Participarea la dezintoxicarea digitală pentru turiștii din Ulko-Tammio este voluntară și, din moment ce insula este acoperită de o rețea de telefonie mobilă funcțională, tentația va fi mereu prezentă.

Oraș antic, descoperit în jungla Mexicului