Mere
Mere. Sursa foto: gustos.ro

Mărul are o mulţime de beneficii pentru organism, nutriţioniştii recomandănd consumarea zilnică a acestui fruct, deoarece ajută la detoxifierea organismului. Mărul ajută la eliminarea toxinelor şi este un izvor de sănătate. Nutriţioniştii recomandă introducerea mărului în dieta zilnică, fiind bogat în fibre şi conţinând o mulţime de vitamine şi minerale. Merele ajută la îmbunătăţirea digestiei şi menţin nivelul de zahăr sub control, fiind recomandate şi persoanelor care vor să slăbească.

„Detoxifierea este pur și simplu modul în care organismul se debarasează de toxine. Ficatul și rinichii sunt principalele organe de detoxifiere ale organismului, care acționează prin filtrarea și secreția de substanțe pentru a preveni acumularea de toxine și radicali liberi”, a explicat nutriţionistul Tristă Best.

„Există, de asemenea, unele persoane care pot avea nevoie de un ajutor suplimentar în procesul de detoxifiere. Asistența suplimentară prin adăugarea de alimente bogate în antioxidanți și compuși vegetali poate ajută atât la detoxifiere, cât și la sănătatea celulară generală”, mai spune nutriţionistul Best.

Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol. Dacă reuşim să consumăm cinci mere pe săptămână, vom reuşi să reducem şi riscul de apariţie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronşita. Studiile indică faptul că zilnicul consum de mere (cel puţin un măr pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele. Consumul unui măr înainte de masă a ajutat femeile să piardă cu până la 33% mai mult în greutate, faţă de femeile care nu au consumat un măr. Merele conţin o cantitate semnificativă de fibre solubile (5 grame), care au capacitatea de reduce tulburări intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi chiar unele tipuri de cancer. Un măr conţine doar între 50-80 de calorii şi nu are nici o grăsime sau conţinut sodiu. Merele sunt o sursă bogată de vitaminele C, A şi flavonoide, conţinând totodată cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu. Merele sunt o foarte bună sursă de potasiu, care promovează la rândul ei sănătatea inimii.

Lovitură grea pentru producătorii de parfumuri şi cosmetice din Europa