Sursa foto: Facebook/Olena Zelenska
Sursa foto: Facebook/Olena Zelenska

Într-un interviu acordat jurnalistei CNN, Christiane Amanpour, Olena Zelenska a fost întrebată de ce a ales să rămână în Ucraina, alături de soțul său, Volodimir Zelenski.

Ca răspuns, Olena Zelenska, a explicat faptul că, în contextul războiului dus de Rusia pe teritoriul Ucrainei, fiecare ucrainean este o țintă pentru ruși: fiecare femeie, fiecare copil.

Cei care au murit zilele trecute din cauza unei rachete rusești în timp ce încercau să fugă din Kramatorsk nu erau membri ai familiei prezidențiale, erau doar ucraineni. Deci ținta numărul unu pentru inamic suntem noi toți”, a declarat Olena Zelenska.

Soția președintelui Ucrainei, despre tensiunea unui război: ”Este ca și cum ai merge pe frânghie: dacă începi să te gândești cum o faci, pierzi timp și echilibru”

Deci, pentru a rezista, trebuie doar să mergi înainte și să faci ceea ce faci. La fel, din câte știu eu, fac toți ucrainenii. Mulți dintre cei care au scăpat singuri de pe câmpurile de luptă, care au văzut moartea cu ochii, spun că principalul leac după experiență este să acționeze, să facă ceva, să fie de ajutor cuiva. Și eu încerc să îi protejez și să-i susțin pe ceilalți. Disciplină de responsabilitate”, a explicat Zelenska.

Olena Zelenska: ”Copiii din Ucraina au fost răniți fizic și psihologic”

De asemenea, prima doamnă a Ucrainei a vorbit despre hrană și supraviețuire și situația copiilor, declarând că, pe 23 februarie, cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, copiii din Ucraina erau elevi europeni obișnuiți, cu program și planuri de sărbători.

Acum nu vorbim de mâncare sănătoasă, ci de mâncare în general. Este vorba despre supraviețuirea copiilor noștri! Nu mai discutăm, ca înainte, care este cel mai bun echipament pentru școli. În schimb, educația pentru milioane de copii este pusă sub semnul întrebării. Nu putem vorbi despre un stil de viață sănătos pentru copii. Obiectivul numărul unu este să-i salvăm. Jumătate dintre copiii noștri au fost forțați să plece în străinătate; mii au fost răniți fizic și psihologic”, a mai adăugat soția președintelui ucrainean.

În cadrul interviului, prima doamnă a mai precizat că războiul a separat-o de soțul ei

Această separare a venit din motive de securitate. Cu toate acestea, cei doi soți au păstrat legătura telefonic.

Întrebată dacă a știut mereu ce caracter exemplar are soțul său, Zelenska a răspuns că mereu a știut că el a fost și va fi un sprijin de încredere pentru ea.

Apoi a devenit un tată minunat și un sprijin pentru familia noastră. Și acum a arătat aceleași trăsături. El nu s-a schimbat. Doar că acum mai mulți oameni l-au văzut prin ochii mei”, a conclus Olena Zelenska.