Un japonez are o meserie ideală: nu face nimic, dar câștigă bani

Shoji Morimoto poate fi închiriat pentru suma de 10.000 de yeni pe oră.

Cunoscut pe platformele de socializare drept omul care nu face nimic sau omul de închiriat, Shoji Morimoto locuiește în Tokyo, are 38 de ani, deține o diplomă de studii postuniversitare în fizică la Universitatea din Osaka și nu face prea multe.

“Mă ofer spre închiriere drept o persoană care nu face nimic”

Fie că e vorba de a intra într-un magazin, fie că mai e nevoie de un membru într-o echipă de baseball, Shoji Morimoto poate fi închiriat de japonezii anxioși sau singuratici pentru suma de 10.000 de yeni pe oră.

“Treaba mea este să fiu acolo unde vor clienții mei să fiu și nu să fac ceva anume”, mărturisește Shoji Morimoto, estimând că în ultimii patru ani a fost închiriat de circa 4000 de persoane. Nu acceptă însă cererile de natură sexuală, meseria sa fiind aceea de a-i însoți pe oameni și de a-i face să își depășească emoțiile sau anxietatea socială.

Deși este considerat de mulți un loc de muncă ideal, Morimoto spune că totul a pornit de la un complex

Shoji Morimoto a încercat multă vreme să se adapteze meseriilor tradiționale, dar “mi se spunea adesea că nu fac destul sau că nu fac chiar nimic, lucru care a devenit un complex pentru mine. Am decis să profit de asta și să o transform într-o afacere”, spune japonezul.

În prezent, el câștigă suficient cât pentru a-și susține financiar familia, adică soția și copilul, chiar dacă are doi clienți pe zi (în medie), comparativ cu trei sau patru înainte de pandemie.