Tobogan
Tobogan. Sursa foto: transilvania Reporter

  Experiență șocantă trăită de doi copii care au vrut să se joace într-un parc din municipiul Giurgiu. Micuții, în vârstă de 11 și 12 ani, nu au mai putut să iasă dintr-un tobogan care avea ieșirea obturată cu un placaj, potrivit ziare.com.

Pompierii, solicitați să intervină

Pentru rezolvarea problemei, au fost chemați pompierii, care au intervenit luni seară, micuții fiind ajutați să iasă de oamenii care se plimbau în parc

”Ieri, în jurul orei 20:40, pompierii au fost solicitaţi să intervină în parcul Mihai Viteazul din municipiul Giurgiu, după ce doi copii au rămas blocaţi într-un tobogan care avea ieşirea obturată cu un placaj.

Până la sosirea echipajelor, cei doi copii, de 11 şi 12 ani, au fost ajutaţi să iasă din locul respectiv de către oamenii din parc”, a comunicat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu. La fața locului au venit pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, o descarcerare şi o ambulanţă SMURD, intervenţia nemaifiind necesară.

Reprezentanții ISU transmit o serie de recomandări părinților, astfel încât copiii acestora să se afle în siguranță atunci când se află la locurile de joacă

”Recomandăm părinţilor să supravegheze în permanenţă copiii atunci când se află la locurile de joacă pentru a evita accidentele. De asemenea, copiii nu trebuie să folosească leagănele, toboganele sau celelalte construcţii din spaţiile de joacă dacă acestea sunt deteriorate”, a arătat sursă citată.

 Acesta nu este un incident singular produs la locurile de joacă din municipiul Giurgiu

Astfel, o femeie din Giurgiu a avertizat, în urmă cu două săptămâni, privind existența unor locurile de joacă periculoase din municipiu. Ea a menționat, într-o postare pe Facebook, un incident grav care produs tot din cauza faptului că un tobogan defect  a fost blocat cu un placaj bătut în cuie.

„Vreau să trag un mare semnal de alarmă cu privire la spațiul de joacă din #parcul #MihaiViteazu!VĂ ROG DIN SUFLET să luați topoganul rupt de acolo!! Aseară am asistat la o scenă groaznică! Un băiețel a rămas blocat cu capul /gâtul în scândurile acelea puse pt a nu se mai urca copii în topoganul rupt!! Scândurile bătute în cuie nu sunt cea mai bună soluție! Luați flexul și tăiați bucată aia de tot, dar cât mai curând!”, este mesajul postat de Maddy Beatryz pe Facebook. 

Altcineva a atenționat asupra faptului că problema este generalizată în Giurgiu. „Cred că trebuie semnalul ăsta de alarmă tras pentru toateeee parcurile din Giurgiu. Nu cred că există parc unde să nu fie ceva rupt, smuls, distrus. Inclusiv covorașul care e pe jos arată că după bombardamente. După ce că parcurile sunt singurele locuri de distracție pentru copii, și ele sunt în stare deplorabilă”, scrie femeia.

Ministrul Virgil Popescu anunță eliminarea plafonului de consum pentru proprietarii centralelor de apartament