instagram
instagram. Sursa foto: youtube.com

 Amendă record primită de Instagram, în urma unei investigaţii privind gestionarea datelor despre copii, potrivit g4media.ro.

Astfel, Autoritatea de reglementare a confidenţialităţii datelor din Irlanda a aplicat o amendă de 405 milioane de euro (402 milioane de dolari) reţelei de socializare

 Instagram intenţionează să conteste amenda, a declarat un purtător de cuvânt al companiei-părinte a Instagram, Meta Platforms.
Investigaţia a început în 2020, fiind concentrată pe utilizatorii copii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, care au avut permisiunea să opereze conturi de afaceri, lucru care a facilitat publicarea numărului de telefon şi/sau a adresei de e-mail a utilizatorului.

”Am adoptat decizia noastră finală vinerea trecută şi conţine o amendă de 405 milioane de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisarului pentru Protecţia Datelor (DPC) din Irlanda. Aceasta este autoritatea principală de reglementare a companiei-mamă a Instagram, Meta Platforms.

Instagram şi-a actualizat setările acum un an, lansând noi funcţii pentru menţinerea adolescenţilor în siguranţă şi informaţiile lor private, a precizat purtătorul de cuvânt al Meta

 Potrivit purtătorului de cuvânt, Instagram nu este de acord cu modul în care a fost stabilită amenda, analizând cu atenţie decizia. DPC reglementează Facebook, Apple, Google, datorită locaţiei sediului lor central al UE care se află în Irlanda. Autoritatea a deschis peste o 12  investigaţii asupra companiilor Meta, inclusiv Facebook şi WhatsApp. WhatsApp a fost amendată anul trecut cu de 225 de milioane de euro deoarece nu a respectat regulile europene  privind datele în 2018.

David Beckham și-a cedat contul de Instagram unei doctorițe din Ucraina