TIR căzut de pe un pod feroviar din județul Brăila

Șoferul a fost accidentat grav, fiind transportat la spital

Tir
Tir sursa foto pixabay

Un TIR a căzut, miercuri dimineaţă, de pe un pod situat pe DN 2B, în judeţul Brăila, pe calea ferată, unde a rupt un stâlp care susţine linia de contact, potrivit digi24.ro.

Şoferul, un bărbat de 66 de ani din Bucureşti, a fost rănit, fiind transportat la spital. Circulaţia feroviară are loc pe un singur fir, potrivit CFR și IPJ Brăila.

„În această dimineaţă, în jurul orei 06:30, un camion de 7,5 tone a căzut de pe un pod rutier, pe firul II al liniei CF Făurei – Cireşu, în zona unui schimbător de cale (macazul nr 10). Urmare acestui accident rutier, menţionez faptul circulaţia feroviară se desfăşoară doar pe Firul I, deoarece pe Firul II a fost rupt un stâlp care susţine linia de contact”, a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan. Echipele de intervenţie ale SRCF Galaţi vor acţiona în zona respectivă cu o macara pentru înlocuirea stâlpului şi a firului de contact. „Estimăm finalizarea intervenţiilor în următoarele 2 ore, interval în care trenurile în zona respectivă vor circula doar pe Firul I, din ambele sensuri”, a precizat Brânzan.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făurei au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe podul situat între localitatea Surdila-Găiseanca şi Surdila-Greci a avut loc un eveniment rutier.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care, din primele cercetări, au stabilit că un bărbat de 66 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autocamion pe podul de trecere peste calea ferată situat pe DN2B în apropiere de localitatea Surdila-Găiseanca, ar fi pierdut controlul volanului, a rupt parapetul de protecţie şi a căzut de pe pod. În cădere, autocamionul a lovit un stâlp care s-a rupt, motiv pentru care la fata locului intervin reprezentanţi CFR, iar circulaţia feroviară este oprită în aceste momente. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a şoferului, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, potrivit IPJ Brăila. Șoferul a fost preluat de o ambulanță cu medic și predat la ora 8.50 la Spitalul de Urgență Brăila în stare inconștientă, cu traumatism cranian, fracturi membre superioare, o fractură în zona cervicală și a fost intubat, mai precizează autoritățile. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Zeci de kilograme de seminţe de mac retrase înainte de a fi vândute