Cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru jumătate de țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene , valabile vineri și sâmbătă în nordul, vestul și centrul țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene de ploi torențiale și vijelii, valabile vineri și sâmbătă în nordul, vestul și centrul țării. Un cod galben de vânt și ploi însemnate cantitativ intră în vigoare vineri, ora 12.00 și va fi valabil până vineri, ora 23.00, potrivit digi24.ro.

 În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m de peste 80…90 km/h. 

În județul Maramureș, precum și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ și se vor acumula 20…30 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Un cod galben de vânt intră în vigoare vineri, ora 23.00 și va fi valabil până sâmbătă dimineața, la ora 10.00. 

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în zona montană, iar în primele ore și în nordul Crișanei, Maramureș, vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55…75 km/h. La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…100 km/h.  Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei și al Moldovei, cu viteze în general de 40…50 km/h.România trece sâmbătă noaptea la ora de iarnă 2023