Manchester City
Manchester City. Sursa foto: manchestercity.com

Gruparea engleză Manchester City are cel mai scump lot de jucători, în valoare de 1, 084 miliarde de euro, potrivit unui studiu al Observatorului fotbalului (CIES), care face un clasament al echipelor din cele cinci mari campionate ale Europei în raport de sumele de transfer cheltuite pentru actualii lor jucători, potrivit ziare.com.

Manchester City este pe primul loc, urmată de Manchester United, ai căror jucători valorează 1,001 miliarde de euro

Cele două echipe din Manchester sunt singurele din lume care au cheltuit mai mult de un miliard de euro pentru formarea lotului de fotbaliști, inclusiv bonusuri, indiferent de plata efectivă. Chelsea Londra, cu un lot de jucători evaluat la 881 milioane de euro, se află pe locul 3, în locul lui Paris Saint-Germain, care ocupă acum locul 4, cu un lot de fotbaliști evaluat la 847 milioane de euro. Locul 5 este ocupat de FC Liverpool, cu un lot de jucători evaluat la 777 de milioane de euro.

În Top 10 se mai află Real Madrid (721 milioane de euro), FC Barcelona (626 milioane de euro), Arsenal Londra (534 milioane de euro), Tottenham Hotspur (519 milioane de euro) şi Atletico Madrid (502 milioane de euro)

Locul 11 este ocupat de Bayern Munchen (499 de milioane de euro), urmată de Newcastle United (481 de milioane de euro), Juventus Torino (473 de milioane de euro) şi West Ham United (423 de milioane de euro), a Raportul lunar din septembrie a anunțat analizele financiare suplimentare privitoare la transferurile din Big 5. Raportul arată că echipa Manchester United are cel mai negativ bilanţ privind operaţiunile de transfer realizate în ultimul deceniu (-1,27 miliarde de euro), urmat de Manchester City (-902 milioane de euro) şi Paris Saint-Germain (-868 milioane de euro).ceasta din urmă fiind una din adversarele lui FCSB în Grupa B din Europa Conference League.

Echipa franceză Lille este echipa din Big 5 care are cel mai bun bilanţ (+379 milioane de euro).

David Popovici, mărturisiri de ultim moment înainte de Campionatul Mondial de înot pentru juniori